top of page

Eventyrsamleren

Jeg tager ud som Eventyrsamler på bla. Hospitaler, bosteder og hjem i privaten til børn/unge med skolevægring, angst, diagnoser mm.

Eventyrsamleren fungere som en brobygger imellem eks. skole/hjem/sygehus eller hjem/bosted/sygehus og tilpasses de behov, det givende barn har i øjeblikket.

Inden jeg møder barnet, lytter jeg altid til forældre og personale og bliver klædt ordentligt på i forhold til barnets dagsform.

Hvad gør eventyrsamleren:

 

Eventyrsamleren har den fornemmeste opgave:

Hun lytter og skriver barnets Eventyr og tanker ned.

Når Eventyrsamleren besøger et barn er det altid barnet der bestemmer over historien. Sammen skaber Barnet og Eventyrsamleren en lille fortælling og sætter nye tanker i gang.

Nogle gange handler Eventyret om ønsker, andre gange om noget barnet er nervøs over at skulle og helt andre dage handler Eventyret om at have det sjovt og få en pause. Nogle gange det hele på en gang. For et godt Eventyr kan rumme det hele.

Ved at lade barnet skabe en historie i samarbejde med Eventyrsamleren får barnet en vigtig rolle i forhold til at blive hørt og at mærke efter.

Den tekst barnet skaber i samarbejde med Eventyrsamlern bruges som brobygning til venner, klasse, familie mm. Eventyrsamleren tager teksten med videre, læser op og indsamler nye historier hun kan tage med tilbage til barnet. Det vigtige her er at der sker en udveksling og at kommunikation langsomt begynder at gro imellem de involverede partnere.

Eventyrsamleren har aldrig travlt, og hun er ikke bange for stilhed. Når der skal tales så taler vi, når der skal tegnes så tegnes der, og når historien kommer frem så skrives den ned og gemmes i den store Eventyrbog. Intet møde er ens - fordi alle børn er dejlig forskellige.

 

For at høre mere eller bestille besøg af Eventyrsamleren kontakt mig her

Stine Lundgaard

Fotograf May Lagopoulos

bottom of page