top of page

KLOVN

Stine Lundgaard klovn
Stine Lundgaard Klovn Hverdagsklovn Klovneven

Siden jeg blev uddannet klovn for 22 år siden, har jeg igen og igen erkendt, at jeg aldrig bliver færdig med at opdage nye sider af, hvad denne karakter kan gøre, og hvor den kan begå sig.

Klovnen kan kunsten det er at vade ind i folk med træsko på- uden at det gør ondt. Den ser alt det store i de små ting og alle de små ting i det store. Klovnen er legende, naiv, opmærksom, pokkers ærlig og følende.

For mig er det ikke en nødvendighed, at klovnen får os til at grine hele tiden. Det vigtige er, at klovnen ser verden på en ny måde og gør sit bedste for at leve i den, med de problemer den støder på. At se klovnen prøve og mislykkes kan få et smil frem. Men kun fordi vi genkender, hvad den kæmper med og for.

Jeg har I mange år arbejdet som Hospitalsklovnen Pp ved De Danske Hospitalsklovne og dette job gjorde mig bare endnu mere sikker på, at klovnen som figur kan noget ganske særligt.

 
Klovneven

En god Klovne-ven kan den kunst, det er at balancere imellem humor og alvor.

I dette job er det ikke barnet, der møder klovnen på scenen - men derimod klovnen der træder ind i barnets virkelighed på et sygehus, institution, hjemmet, bostedet mm.

En Klovne-ven tør stå i både det sjove og det svære sammen med barnet.

Det eventyrlige ved dette job er at kunne møde barnet der, hvor barnet er klar til at ville mødes og sammen skabe små pusterum i en til tider barsk hverdag. Klovnen kan ikke lave om på virkeligheden. Men den kan se det hele fra en ny vinkel.

 

En god huskeregel for mig i dette arbejde har været "Nogle dage er en seng bare en seng - men andre dage er det en båd og jeg er ikke mig men noget helt andet"

 

Jeg tager ud og holder foredrag og workshops om Hospitalsklovning, klovneven og Hverdagsklovning.

Se mere om hvad jeg tilbyder som klovn her

For at booke et foredrag om Hverdagsklovning se her

For mere information kontakt mig her

Stine Lundgaard Klovneven
bottom of page